Kijk ook eens op onze persoonlijke websites

www.2metdenatuur.nl
www.martin.2metdenatuur.nl
www.erwin.2metdenatuur.nl

 
 

     












Drietand
 (Typhoeus typhoeus)
 

 

Kenmerken
De drietand, of ook wel driehoornmestkever genoemd is een 15 tot 24 mm grote zwart mestkever. Deze mestkever is makkelijk te herkennen aan de drie hoornvormige uitsteeksels aan de voorkant van het schild. De buitenste twee zijn het grootst terwijl de middelste veel minder opvallend aanwezig is. De mannetjes hebben alleen deze 'hoorntjes' aan het schild. Bij de vrouwtjes zijn alleen een paar uitstulpinkjes zichtbaar.

Voorkomen
 De drietand komt voor op heidegebieden en in dennenbossen. In Europa komt hij lokaal voor, nergens in grote aantallen. De vrouwtjes maken een gang van soms wel 1,5 meter diep. Daar slaan ze het voedsel op voor de larven

Voedsel
Het voedsel bestaat uit uitwerpselen van konijnen en andere planteneters.

 

 


 

 
 

 


Natuurfotografie www.2metdenatuur.nl
Eigendom van Martin ten Wolde en Erwin Bruulsema