Kijk ook eens op onze persoonlijke websites

www.2metdenatuur.nl
www.martin.2metdenatuur.nl
www.erwin.2metdenatuur.nl

 
 

     













 









Dwergmeeuw

(Larus minutus)
 


Kenmerken
De Dwergmeeuw lijkt in eerste instantie een beetje op de Kokmeeuw. De Dwergmeeuw heeft echter de onderzijde van de vleugels donker. Daarnaast is hij compacter dan de Kokmeeuw. Hij wordt tot 28 cm groot en heeft een maximale spanwijdte van 69 cm.

Broedgedrag
Ze broeden in zoetwater-moerassen. Hij maakt een nest van een met gras bekleed kuiltje in de grond, of tussen de struiken. Ze leggen één keer in het jaar, in mei en juni, drie eieren.

Voedsel
Het voedsel pikt deze vogel in duikvlucht uit het water. Dit voedsel bestaat uit ongewervelden en kleine vissen.

Trekgedrag
In Nederland komt de Dwergmeeuw voornamelijk voor als doortrekker. De meeste zijn te zien in april-mei en augustus tot oktober.

 

 
   
 

 


Natuurfotografie www.2metdenatuur.nl ©
Eigendom van Martin ten Wolde en Erwin Bruulsema