Kijk ook eens op onze persoonlijke websites

www.2metdenatuur.nl
www.martin.2metdenatuur.nl
www.erwin.2metdenatuur.nl

 
 

     











 









Gaai
 (Garrulus glandarius)
 


Kenmerken
De Gaai wordt ook wel Vlaamse Gaai genoemd. De Gaai is een stand-, zwerf- en gedeeltelijke trekvogel. Hij is opvallend gekleurd en niet te verwarren met andere
inheemse vogelsoorten. Qua grootte is hij iets kleiner dan de kraai. Ze zijn behoorlijk schuw en daarom lastig te fotograferen.

Broedgedrag
Het nest van de Gaai is vrij klein. Hierin leggen ze 1 keer in het jaar 5 6 eieren. De eieren worden vervolgens in 16 17 dagen door de beide ouders uitgebroed. Daarna
worden de jongen nog 19 tot 20 dagen op het nest gevoerd voordat ze het nest verlaten.

Voedsel
Het voedsel van de Gaai bestaat uit zaden, vruchten, grotere insecten, eieren en jonge
vogels.

Trekgedrag
De Gaai komt in geheel Europa voor, behalve in het uiterste noorden. Hij is ook een vaak
gezien gast in tuinen. Vooral in de winter komen ze dan af op de pinda's op de voedertafel.

 

 
   
 

 


Natuurfotografie www.2metdenatuur.nl
Eigendom van Martin ten Wolde en Erwin Bruulsema