Kijk ook eens op onze persoonlijke websites

www.2metdenatuur.nl
www.martin.2metdenatuur.nl
www.erwin.2metdenatuur.nl

 
 

     







 









Grote barmsijs
(Carduelis flammea)
 


Kenmerken
De Barmsijs is kleiner dan de mus. Het voorhoofd is opvallend rood, borst roze. De Barmsijs heeft een zwarte kinstreep. Ze leven meestal in groepen.

Broedgedrag
De Barmsijs bouwt een nest hoog in bomen of laag in de struiken. Ze leggen dan 4 tot 6 lichtblauwe eieren, die rood of bruin gevlekt zijn. Vaak broeden ze twee keer per jaar. Het vrouwtje broedt 12 tot 15 dagen. De jongen worden daarna door beide ouders gevoerd. Dit nog ongeveer 12 tot 15 dagen.

Voedsel
Ze eten vooral insecten. In de winter eten ze ook wel zaden in tuinen, parken en op akkers.

Trekgedrag
Deze vogel is een echte wintervogel in Nederland.


 

 
   
 

 


Natuurfotografie www.2metdenatuur.nl
Eigendom van Martin ten Wolde en Erwin Bruulsema