Kijk ook eens op onze persoonlijke websites

www.2metdenatuur.nl
www.martin.2metdenatuur.nl
www.erwin.2metdenatuur.nl

 
 

     











 









Grote lijster
 (Turdus viscivorus)
 


Kenmerken
De grote lijster is de grootste lijster in Europa en is brutaal en agressief. Ze hebben een grijsbruine rugmet een roomkleurige buik vol met zwarte vlekken. Hij behoort tot dezelfde familie als de
kramsvogel, merel, koperwiek en zanglijster.

Broedgedrag
Ze broeden op akkerland met hoge bomen. Dit vaak aan de rand van het bos, open plekken, in boomgaarden en parken. Het nest is een kommetje waarin 2 keer per jaar 3 tot 5 eieren worden gelegd. Dit doen ze van maart tot juni.

Voedsel
Het voedsel bestaat vooral uit zaden en ongewervelden. Ook eet deze vogel wel bessen en fruit.

Trekgedrag
De Grote Lijster is in Nederland een standvogel.

 

 

 

 
   
 

 


Natuurfotografie www.2metdenatuur.nl
Eigendom van Martin ten Wolde en Erwin Bruulsema