Kijk ook eens op onze persoonlijke websites

www.2metdenatuur.nl
www.martin.2metdenatuur.nl
www.erwin.2metdenatuur.nl

 
 

     











 









Grote stern
 (Sterna sandvicensis)
 


Kenmerken
De grote stern is erg herkenbaar aan zijn formaat. Daarnaast heeft hij een duidelijk zwarte snavel en zwarte poten. Het puntje van de snavel is echter geel. Ze worden ongeveer 37 tot 43 centimeter lang en hebben een spanwijdte van circa 94 centimeter. Hij is makkelijk te onderscheiden van het
visdiefje. Het visdiefje heeft namelijk een rode snavel en rode poten. De Grote Stern heeft een stekelige zwarte kuif, een lange en scherpe snavel en lange en hoekige vleugels. Ze vliegen op zoek naar vis hoger als de visdief en de noordse stern.

Broedgedrag
Ze broeden met een groep (kolonie) bij elkaar. Dit doen ze op een strand of eilandje. Ze leggen één keer in het jaar, tussen mei en juni, één of twee eieren. Het nest bestaat uit een ondiep kuiltje in het zand.

Voedsel
Ze eten voornamelijk vis.

Trekgedrag
Het is een echte trekvogel die overwinteren in Zuid-Europa en Afrika. In Nederland zijn ze dus alleen in de zomer te vinden.

 

 

 

 
   
 

 


Natuurfotografie www.2metdenatuur.nl ©
Eigendom van Martin ten Wolde en Erwin Bruulsema