Kijk ook eens op onze persoonlijke websites

www.2metdenatuur.nl
www.martin.2metdenatuur.nl
www.erwin.2metdenatuur.nl

 
 

     






 









Krasser
(Chorthippus Parallelus)
 

 

Kenmerken
De Krasser is een sprinkhaan met een lengte van 13 tot 16 mm voor een mannetje en 17 tot 23 mm voor een vrouwtje. De grondkleur van dit dier varieert van bruin, groen tot donkerrood. De krasser is heeft vleugels die meestal niet verder dan het achterlijf komen. De vrouwtjes hebben hebben hele kleine vleugels die niet functioneel zijn als vleugels. Het karakteristieke geluid dat ze produceren maken ze door met de achterpoten over elkaar heen te bewegen.

De vrouwtjes leggen de eitjes in holtes in de grond. De eitjes overwinteren

Voorkomen
Ze komen voor in Midden- en West-Europa. Hij is op veel plaatsen te vinden. In Nederland en BelgiŽ te vinden op graslanden, bij wegranden en op heidegebieden.

Voedsel
Overdag is de krasser actief en eet dan alleen planten.
 

 
 

 


Natuurfotografie www.2metdenatuur.nl ©
Eigendom van Martin ten Wolde en Erwin Bruulsema