Tips om in de zomer te verduurzamen
Om dichterbij de natuur te kunnen komen, proberen we natuurlijk van alles als het aankomt op het milieu. Het is nu belangrijker dan ooit dat we goed voor onze planeet gaan zorgen. Gelukkig is de zomer meestal een goede periode om je leven weer eens onder de loep te leggen. Wat kan er nog beter? En misschien nog belangrijker: wat kun je zelf rondom jouw huis verduurzamen deze zomer?
Luxe leven met een duurzaam tintje
Gelukkig kan duurzaam leven tegenwoordig ook gecombineerd worden met een beetje luxe. Mocht je bijvoorbeeld een oud huis hebben, dan heb je zomers waarschijnlijk last van de warmte. Dat komt doordat je huis niet zo goed geïsoleerd is en warmte of kou door alle kiezen van het huis kruipt. Een slimme oplossing daarvoor is de Mobiele Airco Afdichtingen van Aircoseals die je gemakkelijk zelf kunt monteren. Je kunt elke airco neerzetten, waar je ook maar wilt. Sluit hem aan en monteer de afdichting zonder boren of gedoe. Een airco was nog nooit zo makkelijk.
Kies voor isolatie
We weten allemaal dat isoleren beter is. Het is beter voor onze eigen portemonnee, maar ook voor het milieu. We hoeven dan immers minder te verbruiken. Een ruimte zoals de zolder van een huis kan zorgen voor een extra veel kou in de winter of juist veel hitte in de zomer. Door te kiezen voor isolatie, zorg je er ook voor dat de temperatuur overal in het huis gelijk blijft en de kachel dan bijvoorbeeld minder hard hoeft te werken. Hetzelfde geldt in de zomer, de zolder kan dan erg warm worden omdat de hitte stijgt. Met een Airco Dakraam Afdichting – Velux heb je dat probleem niet langer. Je kunt met de handige dakraam afdichting de airco al het werk laten doen. Door de naadloze aansluiting, zelf bij een dakraam, doet de isolatie al het werk en blijft de temperatuur mooi gelijk.
Slim watergebruik tijdens hete dagen
Mocht het deze zomer nou een waterballet worden en het elke dag met bakken uit de hemel komen, dan kun je slim met dat water omgaan. Vang het regenwater bijvoorbeeld op in een grote regenton. Dat water kun je later weer gebruiken als er een droge periode heerst. Zo kun je gemakkelijk gebruik maken van natuurlijke bronnen. Als je bijvoorbeeld zelf een moestuintje of een groot gazon hebt, kun je de volgende keer als je moet sproeien, gebruik maken van je opgeslagen regenwater. Daarnaast is het ook besparend. Als je genoeg water hebt, hoef je de kraan namelijk niet te gebruiken. Jij hebt gewoon je eigen water. Je plantjes, bloemen en gazon zullen je dankbaar zijn. En de planeet natuurlijk ook!